Peter och vargen är en saga som berättas av orkestern tillsammans med en skådespelare. Vi får följa Peter, hans farfar, gårdens anka, den smidiga katten och den kvicka fågeln. Sen kommer även vargen ut från de mörka skogarna! Berättelsens olika karaktärer har alla sin egen melodi och spelas av olika instrument från orkestern. Ankan är en oboe, katten spelas av klarinett, fågeln av flöjterna, farfar är en fagott. Peter gestaltas av saxofoner tillsammans med klarinetter, vargen spelas av valthorn och när jägarna kommer hör vi pukorna dundra.

Ni kommer förutom sagan om Peter och vargen få njuta av välkänd musik som de flesta barn känner igen.

Höstens konsert 2019 ger vi den 10 november kl. 14.

Konserten är en musikalisk resa genom historien. Medan orkestern spelar vackra stycken från en blandad repertoar skall publiken, med hjälp av ledtrådar, placera in styckena på en tidslinje. Denna musikaliska resa kommer ledas av den eminente konferencieren Hampus Ahlberg Jönsson, tillsammans med orkesterns dirigent Christian Jerhov.

Titta gärna in vårt evenemang på Facebook.

Konserten är en musikalisk resa där orkestern spelar stycken som leder publiken på en geografisk resa mot okända mål. Genom ledtrådar med koppling till de musikaliska styckena hjälps publiken att finna både vägen samt målet för vår resa.

Fri entré.

Följ gärna vårt evenemang på Facebook.

Vårens konsert är inspirerad av Italien. Välkomna till Artisten 22/4 kl 16!

Biljetterna kostar 200:- och betalas kontant, med kort eller med Swish. Gratis entré under 12 år.

Välkommen in i värmen för att dela en blåsig eftermiddag med oss. Dröm dig bort till havs medan vi hyllar den Göteborska hösten med en sammansättning av symfonier och sjömansvisor. Upplev kärlek till havs, vilda sjöslag och skeppsbrutna sjömän till tonerna av blåsinstrument.