Göteborgs Blåsarsinfonietta är en ung symfonisk blåsorkester med höga ambitioner och bred repertoar. Många av orkesterns medlemmar har en bakgrund inom militärmusiken och marschmusik är således ett naturligt inslag i orkesterns repertoar. Göteborgs Blåsarsinfonietta har en grundtanke om att i stor utsträckning spela musik som i sin originalform är skriven för just blåsorkester.

Nu kan du lyssna på oss via nätet, i väntan på nästa konsert. På Soundcloud hittar du smakprov från tidigare konserter. Klicka här för att lyssna! 

Vi repeterar på måndagar kl 19-21.15 i Högsbo kyrka.

För att sprida information om oss och våra konserter är ni välkomna att gilla vår Facebook-sida.

Vi syns också på Instagram, där vi heter @sinfoniettan

Vid frågor, kontakta gärna vår Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Välkommen in i värmen för att dela en blåsig eftermiddag med oss. Dröm dig bort till havs medan vi hyllar den Göteborska hösten med en sammansättning av symfonier och sjömansvisor. Upplev kärlek till havs, vilda sjöslag och skeppsbrutna sjömän till tonerna av blåsinstrument.

"Det blåser till havs" framförs av Göteborgs Blåsarsinfonietta under ledning av Christian Jerhov. Sinfoniettan bildades 2005 som en symfonisk blåsorkester och består av en samling ambitiösa musiker med bakgrund inom bland annat Försvarsmusiken och den klassiska skolan. Orkestern är utformad som en sinfonietta, en något mindre besättning där varje musiker har en framträdande roll.

Tid: söndagen 29/10 kl 12.30

Plats: Bio Roy

Dirigent: Christian Jerhov

Solist: Jon Wetteholm.

Inträde: 120:-

Konserten är en del av vårt program som består av två större och ett antal mindre konserter per år, där vi framför en blandning av marschmusik, klassisk musik, musik från film, musikaler och mycket annat!

Observera att vi ställer klockan till normaltid natten före konserten, så det gäller att dubbelkolla tiden för att inte komma fel tid!