Göteborgs Blåsarsinfonietta är en ung symfonisk blåsorkester med höga ambitioner och bred repertoar. Många av orkesterns medlemmar har en bakgrund inom militärmusiken och marschmusik är således ett naturligt inslag i orkesterns repertoar. Göteborgs Blåsarsinfonietta har en grundtanke om att i stor utsträckning spela musik som i sin originalform är skriven för just blåsorkester. 

Nu kan du lyssna på oss via nätet, i väntan på nästa konsert. På Soundcloud hittar du smakprov från tidigare konserter. Klicka här för att lyssna! 

Vi repeterar på måndagar kl 19-21.15 i Högsbo kyrka.

För att sprida information om oss och våra konserter är ni välkomna att gilla vår Facebook-sida.

Vi syns också på Instagram, där vi heter @sinfoniettan

Vid frågor, kontakta gärna vår Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Höstens konsert 2019, den 10 november kl. 14

Peter och vargen är en saga som berättas av orkestern tillsammans med en skådespelare. Vi får följa Peter, hans farfar, gårdens anka, den smidiga katten och den kvicka fågeln. Sen kommer även vargen ut från de mörka skogarna!
Berättelsens olika karaktärer har alla sin egen melodi och spelas av olika instrument från orkestern. Ankan är en oboe, katten spelas av klarinett, fågeln av flöjterna, farfar är en fagott. Peter gestaltas av saxofoner tillsammans med klarinetter, vargen spelas av valthorn och när jägarna kommer hör vi pukorna dundra.

Ni kommer förutom sagan om Peter och vargen få njuta av välkänd musik som de flesta barn känner igen.

Berättare: Jon Wetteholm
Dirigent: Christian Jerhov

Vuxna: 100:- Barn från 7 år: 50:-
Länk till biljettförsäljningen: klicka här.

Ta gärna en titt på vårt evenemang på Facebook.